KFC Heist is een voetbalclub met een rijke historiek dat terug gaat tot het prille begin van de 20Ste eeuw. Een club met met een sterke lokale verankering waarin onze 2 supportersclubs “De Strandleeuwen” en “De Zeemeermin” op vandaag nog steeds een prominente rol spelen.

KFC Heist is een warme familiale club waar iedereen welkom is. We vertrekken vanuit een opleidingsvisie waarbij we al onze spelers ongeacht hun geslacht of geaardheid een goede opleiding willen garanderen. Hierin wordt spelvreugde gekoppeld aan een goede technische , tactische en fysische basisopleiding.

KFC Heist is een voetbalvereniging die in de provinciale reeksen van West-Vlaanderen voetbalt. Het is een gezonde en ambitieuze voetbalvereniging met een familiale sfeer. De vereniging heeft een grote en steeds groeiende jeugdwerking van zo’n 250
voetbalspelletjes. Daarnaast hebben we het 1e elftal A (2e prov.), 1e elftal B (4e prov.) , de damesploeg (1e prov.) en onze gewestelijke reserveploeg.

‘KFC Heist’ is een club met een visie, zowel op korte termijn als op lange termijn. Het behalen van sportieve successen, in combinatie met een goede doorstroming van eigen jong talent staan centraal.

We hechten als club een groot belang aan een goed uitgebouwde en kwalitatief hoogstaande jeugdwerking. Dit doen we met een team van gedreven en/of gediplomeerde trainers  en een sportieve cel.

De opleidingsvisie van de club is dus volledig gebaseerd om de speler centraal te plaatsen met als doel een goed opgeleide jeugdspeler te laten instromen in het 1e elftal B (4e prov.) of verder door te stromen naar het 1e elftal A (2e prov.) of naar de damesploeg (1e prov.)

Daarnaast wil de club de financiële stabiliteit heel nauw in de gaten houden. De aanhoudende professionalisering en de focus op het kwalitatief opleiden van ruw talent moeten de basis blijven.